Uranienborg flerbrukshall

Om dette prosjektet

Uranienborg flerbrukshall er et underjordisk anlegg i tilknytning til Uranienborg skole. Hallen er bygget under Nordahl Rolfsens plass ved fredede Uranienborg kirke. Parken tilbakeføres og vil være ferdig sommeren 2019. Skolens gymfasiliteter var små og utdaterte, så ved å bygge hallen utenfor skolen kunne man også utnytte de tidligere gymfasilitetene til andre undervisningsrom.

 

Hallen består av to etasjer. Inngangsplan inneholder garderober og et galleri med utsikt ned i hallen som ligger i planet under.

 

Siden hallen bygges i sin helhet under bakken, og plassen over skal tilbakeføres, var mulighetene for å få inn dagslys begrenset til inngangspartiet. Det er lagt vekt på siktlinjer fra inngangen og disse er brukt som et orienteringspunkt for bevegelseslinjen innover i bygget. Ved hovedinngangen er det et overlys som også blir et sitteelement i parken.

 

Hallens bærestruktur er i betong, så vi har lagt vekt på at dette skal være synlig i alle deler av hallen. De røffe overflatene komplimenteres av benker, himling og akustikkvegger i bjørkespiler, som fremstår som en kontrast til de røffe betongoverflatene. For sportsgulvet i hallen valgte vi en varm rødfarge som også er trukket opp i inngangsetasjen via trappene og gir en antydning til hva som befinner seg lengre ned i anlegget. Fra øverste etasje kan man se ned i hallen fra et galleri. Galleriet har rekkverk av røffe rister med litt dybde som gir en fin effekt hvor ristene oppleves mindre gjennomsynlige når man ser de fra siden enn rett forfra.

Oppdrag

Uranienborg flerbrukshall

Ansvarlig arkitekt

Jonas Engene

Medarbeidere

Hilde Seim, Siri Lykke Kolstad

Sted

Oslo

Tiltaksklasse

3

Ferdigstilt

2019

Ansvarsområder

PRO arkitektur, SØK

Oppdragsgiver

Undervisningsbygg KF / Veidekke AS

Omfang

2833 m2

Kategori

Skoler