Høgskolen i Gjøvik

Om dette prosjektet

Høgskolen i Gjøvik

 

Løsningsforslag til parallelt oppdrag om sentralbygg på Høgskolen i Gjøvik. Forslaget fikk 1. premie.

 

En laboratoriebygning fra 60-tallet ble transformert til å bli Høgskolens knutepunkt, med studentservice, bibliotek, kantine og møtested.

Løsningen har et bevisst forhold til det eksisterende bygget, og utnytter og foredler dets kvaliteter. De fleste endringene utføres inne i bygget, men en konstruksjon av volumer addert til byggets sydfasade, danner et nytt inngangsparti, som blir HIG’s ansikt utad.

 

I tillegg til å oppfylle programmets krav til funksjoner, vil bygget fremstå som attraktivt for brukerne også utenfor undervisningstid.

Referanse Statsbygg (pdf)

Referanse Entreprenør (pdf)

Arkitektnytt nr. 5 2007  (pdf)

Oppdrag

Høgskolen i Gjøvik

Ansvarlig Arkitekt

Amund Gulden, Kathrine Austlid

Medarbeidere

Jonas Engene

Sted

Gjøvik

Tiltaksklasse

3

Ferdigstilt

April 2006

Ansvarsområder

SØK, PRO/ KPR arkitektur

Oppdragsgiver

Statsbygg

Referanse

Prosjektleder Nils R. Laeskogen, Prosjektleder Statsbygg Haakon Grønnæss

Omfang

3258 m² BTA

Kostnad

60 millioner kroner

Publisert:

Arkitektnytt nr. 5 2007

Kategori

Skoler